Title: Fem saker att komma ihåg när du reser med små barn

Att resa med barn kan vara en utmaning. En god vän till mig jämförde det en gång med att försöka simma i en bassäng fylld med sand. Man kommer inte särskilt långt särskilt snabbt. Som du vet förändras mycket i livet när man får barn, och sättet du reser på är ett av dem. Den tid då du klarade dig med ett handbagage är förbi. Nu gäller det att komma ihåg att packa ner ombyten, nappflaskor, leksaker – och mycket annat.

Min son Atticus och jag är ett prima litet resesällskap. Tillsammans har vi på mindre än två år flugit kors och tvärs i USA och tillryggalagt imponerande 140 000 kilometer. Inte dåligt för en ung herre som bara nyligen lärde sig hur man använder dragkedjan på koftan! Jag önskar att vi hade haft tid att åka utomlands, men eftersom jag har fullt upp med MommyCon har vi fått hålla oss till inrikesresor. Vi har dock hunnit med inte mindre än sjutton amerikanska stater. När vi reser försöker jag vara så koncis och effektiv som möjligt. Det gick upp för mig för länge sedan att man får göra avkall på vissa saker som man verkligen uppskattar hemmavid, och i hopp om att inspirera andra mödrar att våga pröva sina vingar och ge sig ut med sina barn har jag gjort en lista på fem saker som jag alltid försöker komma ihåg när jag själv reser.

Res aldrig med största storleken av någonting
Om säkerhetskontrollen skulle missa att konfiskera din schampoflaska riskerar du att orsaka en gigantisk lödderexplosion på hög höjd.

Bär barnet
De flesta av oss vet hur praktiskt det är att bära sitt barn och därmed ha händerna fria. Ett av de viktigaste skälen till att bära barnet är dock att det skänker trygghet i okända omgivningar. Även om Atticus är en lugn liten individ kan resor vara tröttande och stressiga för honom. Att sitta bekvämt tätt intill mig gör att han känner sig trygg även när jag själv har fullt upp med att ducka för resväskor som flyger av speedade bagageband.

När jag har händerna fria kan jag styra sulkyn (där jag lagt bilbarnstolen, som ju är den säkraste platsen för ett litet barn på flygplanet), kånka på resväskor, krångla mig fram i den trånga mittgången på planet och – inte att förglömma – köpa en latte från närmsta Starbucks.

Praktiska skor
Jag vet inte hur många gånger jag har gjort samma misstag. Även om jag anser mig vara i det närmaste ett reseproffs har det hänt att jag inför flygresor iklätt mig sandaler med miljontals remmar, tajta boots med hög klack och massvis med andra skodon som jag inte lätt som en plätt kan sparka av mig samtidigt som jag försöker skriva på min laptop och amma Atticus i vår Ergo.

Begränsa bagagemängden
Att försöka manövrera tre resväskor samt ett litet barn är ett lysande katastrofrecept. Att checka in via internet eller sms är praktiskt, kom bara ihåg att kontrollera att du har köpt biljett även för ditt barn och skrivit ut boardingkortet. Tro mig, det finns absolut inget som är värre än att stå i en kvav, kilometerlång kö till säkerhetskontrollen och sedan upptäcka att du har fått två utskrifter av samma boardingkort, varpå du är tvungen att gå tillbaka till incheckningen.

Slappna av
Ditt barn kommer att märka om du är stressad. Andas djupt. Fokusera på ditt resmål och gå genom flygplatsen som om du hade gjort det tusentals gånger tidigare. På en och annan av våra resor har jag varit nervös, stressad eller spänd av någon anledning, och det är under dessa resor som Atticus har uppvisat ett ”intressant” beteende. Våra små barn känner hela tiden av vår energi. Om mamma är avslappnad kan barnet också slappna av.Xza Louise
från Chicago, är grundaren av MommyCon, skapare av The Mommy Dialogues och en punkrocksmamma till tvåårige Atticus. Hon brinner för kvinnors valmöjligheter vid förlossningen, mänskliga rättigheter och promotar en mjuk uppfostran.

 


RELATED POSTS

css.php