Fördelar med att bära ditt barn

När vi är gravida bär vi våra barn nästan ett helt år. Livet i livmodern är tryggt och varmt, och ljudet från våra andetag och hjärtslag är barnets ständiga följeslagare. Men när barnet väl är fött, är det en helt ny värld som väntar på dem (och på oss också!). Lyckligtvis kan vi bära våra barn och på så sätt kan vi vara dem nära igen. Att bära barn är bra, både fysiskt och känslomässigt. Övergången till den stora, nya världen blir dessutom mjukare om vi är nära. En annan fördel med att bära våra barn är att andra runt omkring barnet kan bygga ett starkare band till barnet samtidigt som barnet knyter an till de människor som älskar henne.

Vet du att ett barn som bärs ofta är ett lyckligt barn? Lyckliga barn brukar betyda glada föräldrar. Närhet stimulerar nämligen en gynnsam hormonproduktion (oxytocin), vilket resulterar i en mer intim relation. Att bära ditt barn kan dessutom underlätta vardagen för dig - det är bara att ta på sig bärselen och gå! Vi på Ergobaby tror därför att en av de enskilt bästa sakerna du kan göra för din familj är att helt enkelt bära ditt barn. Det bästa är att det kan göras var som helst och när som helst. Det är fantastiskt att veta att vi har förmågan att positivt påverka våra barns utveckling genom att göra något som ger så mycket glädje till alla inblandade.

Fördelar med att bära ditt barn

  • Stärker bandet mellan föräldrar och barn, särskilt under de första månaderna efter att barnet är fött.
  • Hjälper barnets utveckling, både fysiskt och emotionellt. Visste du att barn som bärs ofta är lugnare eftersom ett av deras grundläggande behov är tillgodosedda, nämligen att vara nära?
  • Minskar risken för plötslig spädbarnsdöd och platthuvud-syndrome, samtidigt som det främjar neural utveckling, andnings- och maghälsa, samt balanssinnet.
  • Du kan amma på språng, samtidigt som du är diskret. En extra bonus är att mjölkproduktionen ökar i nära kontakt med barnet.
  • Tillåter föräldrar att vara "hands-free", medan barnet är i bärselen, för att utforska, upptäcka och röra sig på ett enkelt sätt utan att behöva manövrera en barnvagn.
  • Främjar utvecklingen av det tidiga språket. Bebisar lär sig genom att titta på ansikten, och när du bär ditt barn sitter det på “främsta raden” av all interaktion.
  • Ger föräldrar möjlighet att se världen genom barnets ögon samtidigt som barnet kan upptäcka sin värld säkert och bekvämt nära dig.
  • Främjar en närhet genom de första åren. Småbarn kan också bäras, vilket påminner dem om deras "hemmabas" och fördjupar er relation medan de växer.