Omni Dream Bärsele - Pearl Grey

från 2 299,00 kr

Bärselen Omni™ Dream är Ergobabys mjukaste bärsele av bomull som klarar allt. Bomullstyget SoftTouch™ är borstat för att det ska vara mysigt för dig och ditt barn. De uppgraderade premiumfunktionerna ger dig och ditt barn högsta möjliga komfort och bekvämlighet på alla era äventyr.

 • Justerbar från nyfödd till 4 år (~0-48 månader; 3.2-20.4 kg)
 • Alla bärpositioner du behöver, även framåtvänd position
 • Vadderat ländryggsstöd för en extra komfort på ryggen
 • Med sidofickor och en stor avtagbar midjeväska för praktisk förvaring när ni är på språng
 • Huva som fungerar som sol- och amningsskydd
 • Certifierat tyg enligt Oeko-Tex Standard 100
 • ErgoPromise Lifetime Garanti

Överblick

Omni dream soft touch cotton
Tillverkad med SoftTouch™ bomull
Omni dream comfort for all picto
Komfort för alla
Omni dream newborn ready picto
Går att använda från nyfödd
Omni dream all carry position picto
Bärsele Med Alla Bärpositioner
ErgoPromise logo

Enastående mjukt

Mjukare än någonsin med 100 % SoftTouch™-bomullstyg. Det mjuka men samtidigt slitstarka tyget ger dig och ditt barn en skön och mysig känsla.

Produktegenskaper

Omni Breeze softflex mesh zoom photo
Tillverkad med SoftTouchTM bomull
Omni Breeze back straps photo
Korsbara remmar
& ländryggsstöd
Omni Breeze M position photo
Ergonomisk i alla positioner
(M-position)
Omni Breeze straps adjustment photo
Enkel att justera
Omni Breeze UPF hood photo
Huva för insyns- och solskydd
Omni Breeze side pockets photo
Sidofickor för enkel
förvaring

Produktdetaljer:
3,2 - 20,4 kg
Maskintvätt
Amma i bärselen

MATERIAL:
100% bomull

Bärsele med alla bärpositioner

Bära framtill - mage inåt
För nyfödda och äldre bebisar
Omni Breeze carrier inward facing carry photo
Bära framtill - mage utåt
För bebisar från ca 5 månader
Omni Breeze carrier outward facing carry photo
Bära på höften
För bebisar från ca 6 månader
Omni Breeze carrier hip carry photo
Bära på ryggen
För bebisar från ca 6 månader
Omni Breeze carrier back carry photo

Utmärkelser / Certifieringar

IHDI award badge
AGR award badge

instruktioner

Omni Breeze / Dream: Nyfödd vänd inåt
Omni Breeze / Dream: Bära på mage vänd inåt
Omni Breeze / Dream: Bebis vänd inåt med korsade axelremmar "X"
Omni Breeze / Dream: Bära på höften
Omni Breeze / Dream: Bära på ryggen
Omni Breeze / Dream: Bära på mage vänd utåt
Omni Breeze / Dream: Bebis vänd inåt: T-shirt metoden
Omni Breeze / Dream: Bebis vänd inåt: T-shirt metoden

Vanliga frågor

 1. Kan jag använda Ergobaby Omni Dream till min nyfödda baby?

  Ergobaby Omni Dream kan användas från nyfödd, om minimivikt och längdkrav uppfylls, i bärpositionen vänd mot dig. Ditt nyfödda barn måste väga minst 3,2 kg och vara minst 50,8 cm lång.

 2. Måste jag använda Ergobaby spädbarnsinlägg med Omni Dream bärsele?

  Bärselen Ergobaby Omni 360 har utformats så att du kan bära ditt nyfödda barn (minimum 3,2 kg) utan spädbarnsinlägg. Bärselen Ergobaby Omni 360 är enkel att använda. Dess skålformade sits anpassar sig efter ditt växande barn från det är nyfött till ett litet barn (3,2 – 15 kg) för att stödja det i en ergonomisk M-formad position i alla åldrar. Se etiketten på midjebältet eller instruktionerna för att justera sätet baserat på din babys längd.

 3. Hur länge kan jag använda Omni Dream när det gäller barnets ålder och vikt?

  Omni Dream är lämplig från nyfödd (minimum vikt 3,2 kg och minimum höjd 50,8 cm) upp till 20,4 kg. Det finns ingen gräns för hur länge du kan fortsätta att bära barnet i en specifik bärposition, det handlar mer om din och barnets komfort. Positionen på mage med ansiktet inåt lämpar sig för alla åldrar, särskilt när barnet behöver tröstas. Vi brukar rekommendera att barn som är äldre än 2 år ska bäras i ryggposition, då det är den bekvämaste positionen att bära längre och större barn i under längre perioder.

 4. Hur justerar jag Ergobaby Omni Dream efter mitt barns storlek?

  Ergobaby Omni Dream anpassar sig efter ditt växande barn med bara ett steg. Börja med att ställa in sitsen efter barnets längd med kardborrebanden på midjebältet: längs med de röda linjerna för ett barn som är mellan 50,8 – 61 cm (~0-3 månader), längs med de gula linjerna för ett barn som är mellan 61 – 71 cm (~3-9 månader), längs med de blå linjerna för ett barn som är längre än 71 cm (~9+ månader).

 5. På hur många sätt kan jag bära mitt barn i Omni Dream?

  Omni Dream erbjuder fyra bärpositioner:

  1. Bära framtill med mage inåt
  2. Bära framtill med mage utåt
  3. Bära på höften
  4. Bära på ryggen

  Barnets längd och utvecklingssteg avgör vilket läge som är bäst.

  • Bära framtill – ansikte inåt – Min. 3,2 kg och 50,8 cm till 20,4 kg max.
  • Bära framtill med mage utåt: Barnet kan lyfta och hålla huvudet stadigt och är längre än 63,5 cm (ca 5–6 månader). Barnets haka måste alltid sitta ovanför bärselens kant. För att föräldrarna skall kunna bära i framåtvänd position rekommenderar vi att barnet väger minst 6,4 kg och högst 13,6 kg.
  • Bära på höften – Bebisen kan sitta upprätt utan stöd, med en min. vikt på 7,8 kg och en max. vikt på 20,4 kg. Detta sker normalt kring 6 månaders ålder.
  • Bära på ryggen – Bebisen kan sitta upprätt utan stöd, med en min. vikt på 7,8 kg och en max. vikt på 20,4 kg. Detta sker normalt kring 6 månaders ålder.

  Se bruksanvisningen och instruktionsvideorna för varje bärposition innan du använder din Omni Dream och innan du provar nya positioner.

 6. När är barnet redo för att ha ansiktet utåt i Omni Dream?

  Alla barn utvecklas olika. Du kan börja bära din bebis framtill med ansiktet utåt när hen uppfyller följande kriterier: kraftig huvud- och nackkontroll, börjar visa ett intresse för världen runt omkring och hakan ligger ovanför bärpanelen. Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder. Se till att välja den bredaste inställningen för sitsen (blå kardborreinställning) när barnet är framtill med ansiktet utåt: justera skjutreglagen till den inre inställningen (mot selens mittpunkt) med Omni Dream. I framåtvänd position skall bebisen alltid ha armarna utanför selen, ovanför axelremmens fästpunkt. Armarna bör ALDRIG sticka ut ur bärselens överkant, ovanför nackstödet. Om babyn blir trött eller visar tecken på överstimulering, vänd babyns ansikte mot dig. Därför rekommenderar vi att den utåtvända positionen bara används kortare stunder, omkring 20 minuter. Ta ut barnet helt ur bärselen när du ska byta position.

 7. När är barnet redo för att bäras i höft- och ryggpositionerna i Omni Dream?

  Alla barn utvecklas olika. Du kan börja använda höft- och ryggpositionen så snart barnet kan lyfta och hålla huvudet stadigt, kan sitta utan hjälp och väger minst 7,8 kg. Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder.

 8. Kan jag bära mitt nyfödda barn utåtvänt i Omni Dream?

  Nej. Du ska aldrig bära ditt barn utåtvänt förrän följande utvecklingssteg har uppnåtts:

  • Kan lyfta och hålla huvudet stadigt
  • Hakan är ovanför bärselens kant när barnet är rätt positionerat

  Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder.

 9. Kan jag amma med Omni Dream? Hur fungerar det?

  Ja, såsom med alla våra Ergobaby bärselar kan du amma när du är på språng. Barnet kan ammas i den inåtvända positionen. Lossa bara på axelremmarna en bit och sänk ner barnet något för att kunna sätta det till bröstet. För säkerhets skull ska du alltid sitta när du ammar i en bärsele. Var alltid uppmärksam när barnet ammas och när du byter position efter amningen på att barnets ansikte inte är tryckt mot din kropp. Flytta barnet till rekommenderat bärläge direkt efter amningen, dra åt remmarna och justera.

 10. Hur ska jag använda Omni Dream midjebälte?

  Ergobaby Omni Dream har ett midjebälte med ländryggsstöd för ökad bekvämlighet. Med ett nyfött barn skall du bära midjebältet högt och tätt intill midjan så att barnet är tillräckligt nära för att kunna pussas. När barnet blir äldre kan du fortsätta bära midjebältet högt upp eller placera det längre ner på höfterna. Eftersom alla kroppar är olika, är det upp till dig att avgöra vad som är mest bekvämt för dig och ditt barn när hon/han blir tyngre. För mindre barn eller bärare med lång bål rekommenderar vi att bära midjebältet högre upp på kroppen. I händelse av en C-section (kejsarsnitt) kommer det troligtvis att bli mer bekvämt för dig att bära midjebältet högre upp. Vi rekommenderar att du alltid bär midjebältet på ett åtsittande sätt, eftersom det gör att vikten fördelas bättre på dina höfter och är bekvämare för ryggen och axlarna. Ländryggsstödet ska alltid placeras mitt på ryggen när du bär i positionen mage framåt eller på höften. När du bär i ryggposition ska ländryggsstödet placeras centrerat på framsidan av kroppen i stället. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.

 11. Kan axelremmarna korsas på Omni Breeze?

  Du kan bära Ergobaby Omni Dream med korsade axelremmar på ryggen i bärpositionen fram med babyn riktad inåt eller utåt. Använda remmarna korsade eller parallella avgör var och en vad som är bekvämast. De korsade remmarna gör att du på ett enkelt sätt kan placera axelbanden där de känns mest bekväma för dig på axlarna, vilket är utmärkt för bärare med smala eller breda axlar. Det uppskattas även av bärare med begränsad rörlighet, eftersom man inte behöver sträcka armarna bakåt för att fästa och spänna bröstremmen. Alla fästen och knäppningar görs fram.

 12. Hur skall jag placera skjutreglagen på Omni Dream?
  • I bärpositionerna Bära framtill – ansikte inåt, Bära på höften, Bära på ryggen, bör skjutreglagen vara inställda utåt (mot bärselens ytterkant).
  • Skjutreglagen skall vara inställda inåt (mot selens mittpunkt) endast i framåt- och utåtvänt läge.
 13. Hur kan jag försäkra mig om att barnets huvud får stöd med Omni Dream?

  Barnets huvud behöver stödjas ända tills hon/han kan lyfta och hålla uppe huvudet stadigt. Kontrollera att bärselens övre kant hamnar i höjd med barnets öras mittparti för ett korrekt stöd, genom att placera barnet högre upp eller längre ned på din kropp när du spänner bärselens stomme upp kring barnets rygg. För att ge ett tightare stöd åt ett nyfött barn, 6 veckor eller yngre (minimum 3,2 kg), viker du ner huvud- och nackstödet på insidan av bärselen och knäpper det från sidan till de nedre knapparna på framsidan med hjälp av banden. När barnet börjar vrida huvudet från sida till sida samt hålla huvudet uppe en stund kan du vika ut huvud- och nackstödet till bärselens utsida och knäppa det till de nedre knapparna. Detta sker normalt kring 7 veckors ålder. För äldre barn kan du även knäppa huvud- och nackstödet vid behov för att ge extra stöd, till exempel när hon/han sover. När du bär din baby med ansiktet riktat utåt (min. 6,4 kg) se till att huvud- och nackstödet är nedvikt på utsidan och fäst med den nedersta knapparna och att din babys haka är ovanför överkanten på bärselen. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.

 14. Hur öppnar jag axelremsspännen på Ergobabys Omni Dream?

  Hos Ergobaby har alltid säkerheten högsta prioritet. I konstruktionen för denna särskilda bärsele har vi använt dubbla låsspännen för att garantera att ett litet barn inte oavsiktligt ska kunna öppna spännet när barnet sitter med ansiktet riktat ut från bäraren. Kläm på vardera sidan som med ett vanligt spänne samtidigt som du trycker på mittfliken. Observera att axelremsspännena bara skall knäppas upp när du bär i Höftposition eller med korsade remmar.

 15. Jag har svårt att nå bröstspännet i ryggen på Omni Dream för att fästa eller knäppa upp det. Vad ska jag göra?

  Lossa axelremmarna innan du sätter på dem och fäster bröstspännet. Då blir remmarna tillräckligt slaka för att enkelt nå bröstspännet bakom ditt huvud/din nacke utan att behöva sträcka sig ner längs ryggen. Det är viktigt att axelremmarna förblir tillräckligt spända för att bebisen skall vara i säkerhet medan du fäster bröstspännet.

  Du kan även prova att använda Omni Dream med korsade remmar när du bär i frontbärposition med babyn rikta mot föräldern eller med ansiktet riktat utåt den mage inåt då behöver man inte sträcka sig bakåt för att knäppa/knäppa upp bröstremmen: all knäppning och åtdragning sker på framsidan.

  Till sist kan du prova ”T-shirt-funktionen” för att ta på dig bärselen. Då är bröstspännet redan fastspänt innan du tar på dig bärselen. Vi rekommenderar att du tittar på videon ”T-shirt-funktionen” med steg-för-steg-instruktioner.

 16. Hur ser jag till att barnets höfter är i en ergonomisk grodställning (M-position) med bra stöd för låren och att barnets rygg stöds i en naturlig position i Omni Dream?

  När du har fäst axelremmarna ska du alltid se till att barnets rumpa sitter centrerad i bärselen. Sträck dig in i bärselen och vrid barnets höfter till sittande läge, sänk ner barnets rumpa djupt ner i bärselen för att åstadkomma en bekväm och naturlig ryggradsposition (något rundad, C-form). Böj sedan barnets ben för att se till knäna hamnar högre än rumpan så att barnet sitter i grodställning (M-position). Slutligen dra ut sitsens sidor (vadderat lårområde) på vardera sidan så att tyget/det vadderade området under bebisens lår sträcker sig från knä till knä. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.

 17. Hur skiljer sig Omni Dream från Omni 360 i bomull?

  Omni Dream är vår mjukaste bärsele som gör allt. Tillverkad med SoftTouch ™ bomull, ett mjukt och slitstarkt, borstat tyg som är mysigt för både dig och ditt barn. Nytt för Omni Dream är förbättrad passform för både bebis och förälder, enkla justeringar av skjutreglaget för framåtvänd bärposition (knappar på Omni 360) och mer förvaring. Båda bärselarna går att tvätta i maskin.

 18. Hur skiljer sig Omni Dream från Omni Breeze?

  Omni Dream är vår mjukaste bärsele som gör allt, tillverkad av 100% bomullstyg. Omni Breeze är vår svalaste bärare som gör allt, tillverkad av SoftFlex ™ Mesh med perforerat midjebältet för maximalt luftflöde. Både Omni Dream och Omni Breeze erbjuder alla bärpositioner från nyfödda till småbarn med förstklassiga premiumfunktioner. Att välja mellan Omni Dream och Omni Breeze är främst en fråga om vilket tyg du vill ha till din bärsele.

 19. Kan jag använda Omni Dream i svalare klimat?

  Absolut! När vädret är svalare kan du klä barnet med varma lager av kläder i bärselen. Vi tipsar gärna om Ergobaby Väderskydd eller Regnskydd för extra värme i olika väder.

 20. Vilka bärsele tillbehör kan jag använda med Ergobaby Omni Dream?

  Följande tillbehör fungerar med Ergobaby Omni Dream: Haklapp, Axelremsskydd, Väderskydd och Regnskydd.

 21. Har Ergobaby Omni Dream en huva?

  Ja, Omni Dream har en huva gömd i en liten ficka under huvud- och nackkudden. När den används ger den skydd mot vind och sol, integritet för ammande barn och skyddar det sovande barnet från solen.

 22. Finns det några certifieringar som visar att Ergobabys Omni Dream är ergonomisk?

  Ja, alla Ergobaby-bärselar har fått erkännande av International Hip Dysplasia Institute som ”höftriktiga” produkter och tilldelats ett AG-godkännande av AGR i Tyskland som skonsamma för ryggen för spädbarn och föräldrar. AGR:s kvalitetsstämpel tilldelas produkter vilkas ryggvänliga design har verifierats av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska discipliner. Mer information finns på https://www.agr-ev.de/en/

 23. Tål Omni Dream maskintvätt?

  Ja, Omni Dreamngår att tvätta i maskin, precis som alla våra andra bärselar. Fäst alla spännen före tvätt. Vi rekommenderar att du lägger bärselen i ett örngott. Använd milt tvättmedel utan blekmedel, parfym, färgpigment, klor eller optiska vitmedel. Maskintvätta i 30 °C och lufttorka.

 24. Vilka storlekar passar Omni Dream?

  Omni Dream passar de flesta storlekar (XS–XXL).

 25. Vilka mått har axelremmarna och midjebältet på Omni Dream?

  Midjebältet är mellan 45,4 cm och 145,0 cm och axelremmarna sträcker sig från 40 cm till 110 cm.

 26. Kommer Ergobabys Omni Dream med ErgoPromise livstidsgarantin?

  Ja, precis som alla våra bärselar och bärsjalar, kommer Omni Dream med ErgoPromise livstidsgarantin. Om du hittar ett tillverknings- eller materialfel kommer vi att byta din bärsele eller del därav utan kostnad. Vi står för våra produkter så att du tryggt kan bära din dyrbara last.

 27. Vad är upcyclet denimtyg?
  Upcycled denim är denim som har återanvänts eller omvandlats från sitt ursprungliga skick, t.ex. jeans, till en ny produkt med högre värde eller kvalitet. Upcycled denim bidrar till att minska avfallet, spara resurser och främja ett mer hållbart förhållningssätt inom textilindustrin. Omni Dream Denim är tillverkad av denimtyg i 100 % bomull. Huvudtyget är 100% bomull (70% upcycled) och fodret är 100% bomull (50% upcycled).
 28. Vad är det återanvända denimtyget i bärselen Omni Dream Denim tillverkat av?
  Denimen som används i bärselen Omni Dream Denim är helt tillverkad av återvunnet avfall från klädindustrin. Avfallet från bomullsdenim bearbetas till fibrer, som sedan spinns och vävs om för att skapa en hållbar, återvunnen textil som är 100 % biologiskt nedbrytbar. Tyget är också fritt från kemikalier och färgämnen, vilket minimerar vatten- och energiförbrukningen.
 29. Hur tvättar jag min bärsele i återbrukat denim?
  När du tvättar din bärsele i återvunnen denim ska du följa samma tvättråd som för våra andra bärselar. Se till att stänga alla spännen före tvätt. Vi rekommenderar att du tvättar bärselen i ett örngott eller i GUPPYFRIENDs tvättpåse. Använd endast milda tvättmedel utan blekmedel, doftämnen, färgämnen, klor eller optiska blekmedel. Maskintvätta kallt (max. 30 °C) och låt lufttorka. Alla Ergobaby bärselar kan också tvättas i GUPPYFRIEND tvättpåse, som du också hittar i vår butik. Se till att stänga alla spännen på bärselen innan du tvättar den. Lägg bärselen och andra kläder i GUPPYFRIEND-tvättpåsen, stäng dragkedjan och tvätta påsen med resten av dina kläder i max 30°C. Ta ut den fuktiga bärselen och övriga kläder ur påsen, ta bort alla fibrer som fångats upp i tvättpåsen och släng dem i restavfallet.