Ergobaby Omni Breeze Bärsele – SoftFlex Mesh

från 2 299,00 kr Regular Price 2 299,00 kr

Få en gratis Embrace bärsele på köpet när du handlar en valfri bärsele över 1200 kr. Kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabattkoder. Så länge lagret räcker. Erbjudandet gäller t.o.m. 04/08/24.

Omni™ Breeze tar luftcirkulation till en ny nivå och rankas som nummer 1 när den testas med jämförbara bärselar*. Omni™ Breeze är tillverkad i meshtyg SoftFlex™ för maximerat luftflöde, vilket håller dig och ditt barn bekväma och torra hela dagen.

 • Justerbar från nyfödd till 4 år (~0 - 48 månader; 3.2 - 20.4 kg)
 • Ergobaby Omni Breeze blev BÄST I TEST BÄRSELE 2022
 • Alla bärpositioner du behöver, även framåtvänd position
 • Vadderat ländryggsstöd för en extra komfort på ryggen
 • Huva som fungerar som sol- och amningsskydd
 • ErgoPromise Lifetime Garanti

*Jämfört med andra ledande mesh-bärselar. Baserad på NPD-data juni 2020 (amerikansk marknadsundersökning).

Bäst i test 2022

Överblick

Omni breeze SoftFlex mesh picto
Ett SoftFlex™ meshtyg för luftflödet
Omni breeze comfort for all picto
Komfort för alla
Omni breeze newborn ready picto
Går att använda från nyfödd
Omni breeze all carry position picto
Alla bärpositioner
ErgoPromise logo

Maximal andningsförmåga

Nummer 1 i luftflöde

Utformad med ett meshtyg som täcker större delen av bärselen för en maximal andningsförmåga

SoftFlex™ meshtyg

Unikt diamantformat meshtyg där ytterkanten öppnar en luftficka och det inre mikromeshtyget möjliggör ett enkelt luftflöde med en bekväm känsla

Skumskydd i midjebältet och ländryggsstödet

För luftflöde där det är viktigast

Produktegenskaper

Omni Breeze softflex mesh zoom photo
SoftFlexTM meshtyg för ett maximalt luftflöde
Omni Breeze back straps photo
Korsbara remmar
& ländryggsstöd
Omni Breeze M position photo
Ergonomisk i alla positioner
(M-position)
Omni Breeze straps adjustment photo
Enkel att justera
Omni Breeze UPF hood photo
Huva för insyns- och solskydd
Omni Breeze side pockets photo
Sidofickor
för enkel förvaring
Omni Breeze UPF hood photo
Avtagbar,
liten väska
Omni Breeze UPF hood photo
Plats för
en napphållare
Omni Breeze UPF hood photo
Vadderade
axelremmar

Produktdetaljer:
Barnets vikt: 3,2 - 20,4 kg
Maskintvättbar 30°C
Amma i bärselen
Reflekterande accenter för ökad synlighet

MATERIAL:
100% polyester

Bärsele med alla bärpositioner

Bära framtill - mage inåt
För nyfödda och äldre bebisar
Omni Breeze carrier inward facing carry photo
Bära framtill - mage utåt
För bebisar från ca 5 månader
Omni Breeze carrier outward facing carry photo
Bära på höften
För bebisar från ca 6 månader
Omni Breeze carrier hip carry photo
Bära på ryggen
För bebisar från ca 6 månader
Omni Breeze carrier back carry photo

Utmärkelser / Certifieringar

IHDI
AGR
KIDSGO
BÄST I TEST
Bäst i test 2022

instruktioner

Omni Breeze: Nyfödd vänd inåt
Omni Breeze: Bära på mage vänd inåt
Omni Breeze: Bebis vänd inåt med korsade axelremmar "X"
Omni Breeze: Bära på höften
Omni Breeze: Bära på ryggen
Omni Breeze: Bära på mage vänd utåt
Omni Breeze: Bebis vänd inåt: T-shirt metoden
Omni Breeze: Bebis vänd inåt: T-shirt metoden

Vanliga frågor

 1. Kan jag använda Ergobaby Omni Breeze bärsele till min nyfödda baby?
  Ergobaby Omni Breeze bärsele kan användas från nyfödd, om minimivikt och längdkrav uppfylls, i bärpositionen vänd mot dig. Ditt nyfödda barn måste väga minst 3,2 kg och vara minst 50,8 cm lång.
 2. Måste jag använda Ergobaby spädbarnsinlägg med Omni Breeze bärsele?
  Bärselen Ergobaby Omni Breeze har utformats så att du kan bära ditt nyfödda barn (minimum 3,2 kg) utan spädbarnsinlägg. Bärselen Ergobaby Omni reeze är enkel att använda. Dess skålformade sits anpassar sig efter ditt växande barn från det är nyfött till ett litet barn (3,2 – 20 kg) för att stödja det i en ergonomisk M-formad position i alla åldrar. Se etiketten på midjebältet eller instruktionerna för att justera sätet baserat på din babys längd.
 3. Hur länge kan jag använda Omni Breeze när det gäller barnets ålder och vikt?
  Omni Breeze är lämplig från nyfödd (minimum vikt 3,2 kg och minimum höjd 50,8 cm) upp till 20,4 kg. Det finns ingen gräns för hur länge du kan fortsätta att bära barnet i en specifik bärposition, det handlar mer om din och barnets komfort. Positionen på mage med ansiktet inåt lämpar sig för alla åldrar, särskilt när barnet behöver tröstas. Vi brukar rekommendera att barn som är äldre än 2 år ska bäras i ryggposition, då det är den bekvämaste positionen att bära längre och större barn i under längre perioder.
 4. Hur justerar jag Ergobaby Omni Breeze efter mitt barns storlek?
  Ergobaby Omni Breeze anpassar sig efter ditt växande barn med bara ett steg. Börja med att ställa in sitsen efter barnets längd med kardborrebanden på midjebältet: längs med de röda linjerna för ett barn som är mellan 50,8 – 61 cm (~0-3 månader), längs med de gula linjerna för ett barn som är mellan 61 – 71 cm (~3-9 månader), längs med de blå linjerna för ett barn som är längre än 71 cm (~9+ månader).
 5. På hur många sätt kan jag bära mitt barn i Omni Breeze?

  Omni Breeze erbjuder fyra bärpositioner:

  1. Bära framtill med mage inåt
  2. Bära framtill med mage utåt
  3. Bära på höften
  4. Bära på ryggen

  Barnets längd och utvecklingssteg avgör vilket läge som är bäst.

  • Bära framtill – ansikte inåt – Min. 3,2 kg och 50,8 cm till 20,4 kg max.
  • Bära framtill med mage utåt: Barnet kan lyfta och hålla huvudet stadigt och är längre än 63,5 cm (ca 5–6 månader). Barnets haka måste alltid sitta ovanför bärselens kant. För att föräldrarna skall kunna bära i framåtvänd position rekommenderar vi att barnet väger minst 6,4 kg och högst 13,6 kg.
  • Bära på höften – Bebisen kan sitta upprätt utan stöd, med en min. vikt på 7,8 kg och en max. vikt på 20,4 kg. Detta sker normalt kring 6 månaders ålder.
  • Bära på ryggen – Bebisen kan sitta upprätt utan stöd, med en min. vikt på 7,8 kg och en max. vikt på 20,4 kg. Detta sker normalt kring 6 månaders ålder.

  Se bruksanvisningen och instruktionsvideorna för varje bärposition innan du använder din Omni Breeze och innan du provar nya positioner.

 6. När är barnet redo för att ha ansiktet utåt?
  Alla barn utvecklas olika. Du kan börja bära din bebis framtill med ansiktet utåt när hen uppfyller följande kriterier: kraftig huvud- och nackkontroll, börjar visa ett intresse för världen runt omkring och hakan ligger ovanför bärpanelen. Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder. Se till att välja den bredaste inställningen för sitsen (blå kardborreinställning) när barnet är framtill med ansiktet utåt: justera skjutreglagen till den inre inställningen (mot selens mittpunkt) med Omni Breeze. I framåtvänd position skall bebisen alltid ha armarna utanför selen, ovanför axelremmens fästpunkt. Armarna bör ALDRIG sticka ut ur bärselens överkant, ovanför nackstödet. Om babyn blir trött eller visar tecken på överstimulering, vänd babyns ansikte mot dig. Därför rekommenderar vi att den utåtvända positionen bara används kortare stunder, omkring 20 minuter. Ta ut barnet helt ur bärselen när du ska byta position.
 7. När är barnet redo för att bäras i höft- och ryggpositionerna?
  Alla barn utvecklas olika. Du kan börja använda höft- och ryggpositionen så snart barnet kan lyfta och hålla huvudet stadigt, kan sitta utan hjälp och väger minst 7,8 kg. Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder.
 8. Kan jag bära mitt nyfödda barn utåtvänt?

  Nej. Du ska aldrig bära ditt barn utåtvänt förrän följande utvecklingssteg har uppnåtts:

  • Kan lyfta och hålla huvudet stadigt
  • Hakan är ovanför bärselens kant när barnet är rätt positionerat

  Detta sker normalt kring 5-6 månaders ålder.

 9. Kan jag amma med Omni Breeze? Hur fungerar det?
  Ja, såsom med alla våra Ergobaby bärselar kan du amma när du är på språng. Barnet kan ammas i den inåtvända positionen. Lossa bara på axelremmarna en bit och sänk ner barnet något för att kunna sätta det till bröstet. För säkerhets skull ska du alltid sitta när du ammar i en bärsele. Var alltid uppmärksam när barnet ammas och när du byter position efter amningen på att barnets ansikte inte är tryckt mot din kropp. Flytta barnet till rekommenderat bärläge direkt efter amningen, dra åt remmarna och justera.
 10. Hur ska jag använda Omni Breeze midjebälte?
  Ergobaby Omni Breeze har ett midjebälte med ländryggsstöd för ökad bekvämlighet. Med ett nyfött barn skall du bära midjebältet högt och tätt intill midjan så att barnet är tillräckligt nära för att kunna pussas. När barnet blir äldre kan du fortsätta bära midjebältet högt upp eller placera det längre ner på höfterna. Eftersom alla kroppar är olika, är det upp till dig att avgöra vad som är mest bekvämt för dig och ditt barn när hon/han blir tyngre. För mindre barn eller bärare med lång bål rekommenderar vi att bära midjebältet högre upp på kroppen. I händelse av en C-section (kejsarsnitt) kommer det troligtvis att bli mer bekvämt för dig att bära midjebältet högre upp. Vi rekommenderar att du alltid bär midjebältet på ett åtsittande sätt, eftersom det gör att vikten fördelas bättre på dina höfter och är bekvämare för ryggen och axlarna. Ländryggsstödet ska alltid placeras mitt på ryggen när du bär i positionen mage framåt eller på höften. När du bär i ryggposition ska ländryggsstödet placeras centrerat på framsidan av kroppen i stället. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.
 11. Kan axelremmarna korsas?
  Du kan bära Ergobaby Omni Breeze med korsade axelremmar på ryggen i bärpositionen fram med babyn riktad inåt eller utåt. Använda remmarna korsade eller parallella avgör var och en vad som är bekvämast. De korsade remmarna gör att du på ett enkelt sätt kan placera axelbanden där de känns mest bekväma för dig på axlarna, vilket är utmärkt för bärare med smala eller breda axlar. Det uppskattas även av bärare med begränsad rörlighet, eftersom man inte behöver sträcka armarna bakåt för att fästa och spänna bröstremmen. Alla fästen och knäppningar görs fram.
 12. Hur skall jag placera skjutreglagen på Omni Breeze?
  • I bärpositionerna Bära framtill – ansikte inåt, Bära på höften, Bära på ryggen, bör skjutreglagen vara inställda utåt (mot bärselens ytterkant).
  • Skjutreglagen skall vara inställda inåt (mot selens mittpunkt) endast i framåt- och utåtvänt läge.
 13. Hur kan jag försäkra mig om att barnets huvud får stöd med Omni Breeze?
  Barnets huvud behöver stödjas ända tills hon/han kan lyfta och hålla uppe huvudet stadigt. Kontrollera att bärselens övre kant hamnar i höjd med barnets öras mittparti för ett korrekt stöd, genom att placera barnet högre upp eller längre ned på din kropp när du spänner bärselens stomme upp kring barnets rygg. För att ge ett tightare stöd åt ett nyfött barn, 6 veckor eller yngre (minimum 3,2 kg), viker du ner huvud- och nackstödet på insidan av bärselen och knäpper det från sidan till de nedre knapparna på framsidan med hjälp av banden. När barnet börjar vrida huvudet från sida till sida samt hålla huvudet uppe en stund kan du vika ut huvud- och nackstödet till bärselens utsida och knäppa det till de nedre knapparna. Detta sker normalt kring 7 veckors ålder. För äldre barn kan du även knäppa huvud- och nackstödet vid behov för att ge extra stöd, till exempel när hon/han sover. När du bär din baby med ansiktet riktat utåt (min. 6,4 kg) se till att huvud- och nackstödet är nedvikt på utsidan och fäst med den nedersta knapparna och att din babys haka är ovanför överkanten på bärselen. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.
 14. Hur öppnar jag axelremsspännen på Ergobabys Omni Breeze?
  Hos Ergobaby har alltid säkerheten högsta prioritet. I konstruktionen för denna särskilda bärsele har vi använt dubbla låsspännen för att garantera att ett litet barn inte oavsiktligt ska kunna öppna spännet när barnet sitter med ansiktet riktat ut från bäraren. Kläm på vardera sidan som med ett vanligt spänne samtidigt som du trycker på mittfliken. Observera att axelremsspännena bara skall knäppas upp när du bär i Höftposition eller med korsade remmar.
 15. Jag har svårt att nå bröstspännet i ryggen för att fästa eller knäppa upp det. Vad ska jag göra?

  Lossa axelremmarna innan du sätter på dem och fäster bröstspännet. Då blir remmarna tillräckligt slaka för att enkelt nå bröstspännet bakom ditt huvud/din nacke utan att behöva sträcka sig ner längs ryggen. Det är viktigt att axelremmarna förblir tillräckligt spända för att bebisen skall vara i säkerhet medan du fäster bröstspännet.

  Du kan även prova att använda Omni Breeze med korsade remmar när du bär i frontbärposition med babyn rikta mot föräldern eller med ansiktet riktat utåt den mage inåt då behöver man inte sträcka sig bakåt för att knäppa/knäppa upp bröstremmen: all knäppning och åtdragning sker på framsidan.

  Till sist kan du prova ”T-shirt-funktionen” för att ta på dig bärselen. Då är bröstspännet redan fastspänt innan du tar på dig bärselen. Vi rekommenderar att du tittar på videon ”T-shirt-funktionen” med steg-för-steg-instruktioner.

 16. Hur ser jag till att barnets höfter är i en ergonomisk grodställning (M-position) med bra stöd för låren och att barnets rygg stöds i en naturlig position i Omni Breeze?
  När du har fäst axelremmarna ska du alltid se till att barnets rumpa sitter centrerad i bärselen. Sträck dig in i bärselen och vrid barnets höfter till sittande läge, sänk ner barnets rumpa djupt ner i bärselen för att åstadkomma en bekväm och naturlig ryggradsposition (något rundad, C-form). Böj sedan barnets ben för att se till knäna hamnar högre än rumpan så att barnet sitter i grodställning (M-position). Slutligen dra ut sitsens sidor (vadderat lårområde) på vardera sidan så att tyget/det vadderade området under bebisens lår sträcker sig från knä till knä. Vi rekommenderar att du tittar på videorna med steg-för-steg-instruktioner.
 17. Hur skiljer sig Omni Breeze från Omni 360 Cool Air Mesh?
  Omni Breeze är vår luftigaste bärsele. Ett lätt SoftFlex™ meshtyg täcker i stort sett hela bärselen och ger ett maximalt luftflöde med ett strömlinjeformad look, som håller både dig och bebisen svala och torra hela dagen. Omni 360 Cool Air Mesh erbjuder riktade meshpaneler för en hög andningsförmåga med ett mer tekniskt utseende. Bägge bärselarna erbjuder alla bärpositioner (inåtvänd, framåtvänd, höft- och ryggpositioner), premiumfunktioner (vadderade axelremmar, ländryggsstöd, huva, osv.) och passar från nyfödd till småbarn (0-48 månader).
 18. Hur skiljer sig Omni Breeze från Aerloom?
  Omni Breeze är vår luftigaste bärsele. Ett lätt SoftFlex™ meshtyg erbjuder ett maximalt luftflöde för att hålla både dig och bebisen svala och torra hela dagen. Omni Breeze är en mer strukturerad bärsele med ökad vaddering i axelremmarna och som tål en något högre vikt (upp till 20,4 kg). Aerloom fokuserar på att ge fördelar med en helt ny betydelse. Det är den första bärselen i sitt slag som är tillverkad i FormaKnit™, ett lätt, specialkonstruerat stickat tyg utformat för att ge stöd, töja och anpassa sig till både dig och din bebis (upp till 15,9 kg) där det behövs och på ett aerodynamiskt sätt. Aerloom bärselen kommer också i begränsade mängder och färgkombinationer, vilket gör att varje modell är unik.
 19. Kan jag använda Omni Breeze i svalare klimat?
  Absolut! När vädret är svalare kan du klä barnet med varma lager av kläder i bärselen. Vi tipsar gärna om Ergobaby Väderskydd eller Regnskydd för extra värme i olika väder.
 20. Vilka bärsele tillbehör kan jag använda med Ergobaby Omni Breeze?
  Följande tillbehör fungerar med Ergobaby Omni Breeze: Haklapp, Axelremsskydd, Väderskydd och Regnskydd.
 21. Har Ergobaby Omni Breeze en huva?
  Ja, Omni Breeze har en huva gömd i en liten ficka under huvud- och nackkudden. När den används ger den skydd mot vind och sol, integritet för ammande barn och skyddar det sovande barnet från solen.
 22. Finns det några certifieringar som visar att Ergobabys Omni Breeze är ergonomisk?
  Ja, alla Ergobaby-bärselar har fått erkännande av International Hip Dysplasia Institute som ”höftriktiga” produkter och tilldelats ett AG-godkännande av AGR i Tyskland som skonsamma för ryggen för spädbarn och föräldrar. AGR:s kvalitetsstämpel tilldelas produkter vilkas ryggvänliga design har verifierats av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska discipliner. Mer information finns på https://www.agr-ev.de/en/
 23. Tål Omni Breeze maskintvätt?
  Ja, Omni Breezengår att tvätta i maskin, precis som alla våra andra bärselar. Fäst alla spännen före tvätt. Vi rekommenderar att du lägger bärselen i ett örngott. Använd milt tvättmedel utan blekmedel, parfym, färgpigment, klor eller optiska vitmedel. Maskintvätta i 30 °C och lufttorka.
 24. Vilka storlekar passar Omni Breeze?
  Omni Breeze passar de flesta storlekar (XS–XXL).
 25. Vilka mått har axelremmarna och midjebältet?
  Midjebältet är mellan 65 cm och 145,0 cm och axelremmarna sträcker sig från 40 cm till 110 cm.
 26. Kommer Ergobabys Omni Breeze med ErgoPromise livstidsgarantin?
  Ja, precis som alla våra bärselar och bärsjalar, kommer Omni Breeze med ErgoPromise livstidsgarantin. Om du hittar ett tillverknings- eller materialfel kommer vi att byta din bärsele eller del därav utan kostnad. Vi står för våra produkter så att du tryggt kan bära din dyrbara last.