Ergobaby Aura bärsjal

599,00 kr
Färg Twinkle Grey

En mjuk och mysig bärsjal för nyfödda. Framtagen för lugna dagar med fokus på anknytning under fjärde trimestern, perfekt för små bebisar som bara vill vara nära.

 • För bebisar från 3,6 till 11,3 kg (ca. 0-12 månader)
 • Lätt
 • ErgoPromise Lifetime Garanti

Överblick

Aura Baby Wrap Easy to Tie icon
Lätt att knyta
Aura Baby Wrap Breathable
Luftig
Aura Baby Wrap Integrated Pouch icon
Integrerad förvaringspåse
Aura Baby Wrap Soft & Cosy icon
Mjuk mot barnets hud
Aura Baby Wrap Supportive for Baby
Ger stöd åt ditt barn
ErgoPromise logo

Produktegenskaper

Produktdetaljer:
Nyfödda+ (3,6–11,3 kg)
Maskintvätt 30°CC
Mått: 490 cm x 53,4 cm

MATERIALS:
100% viskos från eucalyptus & acacia

Utmärkelser / Certifieringar

IHDI award badge

instruktioner

Aura Bärsjal | Hur använder jag min Aura Baby Bärsjal?
Aura Bärsjal | Hur tar jag ut barnet från Aura Baby Bärsjal?
Aura Bärsjal | Hur förvarar jag min Aura Baby Bärsjal?

Vanliga frågor

 1. Vad gör Aura bärsjal så speciell?
  Aura-bärsjalen är utformad för långsamma dagar och anknytning under fjärde trimestern och är perfekt för att ge ditt barn mysig närhet under hela tiden som nyfödd. Förutom att Aura-bärsjalen är otroligt mjuk och tillverkad av hållbart framtaget material, har den även en inbyggd ficka för bekväm förvaring. Dessutom är den superenkel att använda för nybörjare, med kontraststickningar som vägledning för hur den ska lindas.
 2. Kan Aura bärsjal användas för prematurbabyn?
  Vi föreslår att du rådfrågar sjukvårdspersonal om de olika bäralternativen för prematura barn.
 3. Vilka bärpositioner kan användas med Aura bärsjal?
  Aura-bärsjalen är särskilt utformad som en lättknuten lösning för den klassiska bärpositionen med barnet framtill med ansiktet inåt.
 4. Kan jag bära mitt barn framåtvänd eller på ryggen?

  Vi rekommenderar inte att bära ditt barn framåtvänd i Aura bärsjal. Detta på grund av det överdrivna tryck den kan utöva på både barnets ryggrad och leder, samt på bärarens rygg. Istället hänvisar vi till våra Omni-bärselar eller Aerloom som är särskilt designade för att ge ergonomiskt stöd för utåtvänt bärande, när ditt barn är redo att möta världen (vanligtvis runt 5 månader).

  Vi avråder även att bära barnet på ryggen med Aura bärsjal eftersom det ökar risken för oavsiktliga skador på barnet med tanke på hur komplicerat det är att bära barnet på ryggen med en elastisk bärsjal. De flesta av våra andra bärselar är designade för att bära barnet på ryggen - när barnet har uppnått rätt utvecklingsålder/stadium. Vi rekommenderar att du gör vårt bärseletest för att hitta rätt bärsele för dig och ditt barn.

 5. Kan jag amma i Aura bärsjalen?
  Ja, du kan amma i Aura-bärsjalen. Vi rekommenderar att svepa babyn upprätt i en mage till mage position men bara något lägre och fortfarande ombonat så att du kan föra bröstet upp till babyn. Ha alltid noga uppsikt över barnet under amningen för att säkerställa att luftvägarna är fria och andningen normal. Se till att föra tillbaka babyn i korrekt position omedelbart efter amningen och se till att sjalen inte dras åt för hårt.
 6. Kommer min baby att bli alltför varm i Aura bärsjal?
  När du bär ditt barn är det viktigt att vara uppmärksam på barnets temperatur. Aura-bärsjalen erbjuder dock en lösning med sitt tunna och lätta material, vilket är idealiskt för längre bärtider. För ökad ventilation kan du överväga vår mesh-version, som har ett fukttransporterande och andningsaktivt material som hjälper till att förhindra värmeutslag hos barnet och bidrar till att hålla dig och barnet svala och torra.
 7. Vad menas med ”en storlek som passar alla”?
  Aura bärsjal är tillräckligt lång för en komfortabel passform som passar nästan alla bärare och passar alla från små och nätta till plusstorlekar. Din storlek avgörs endast av hur många gånger du lindar sjalen runt dina höfter.
 8. Hur sköter jag om min Aura bärsjal? Tål den maskintvätt?
  Jag, Aura bärsjal är maskintvättbar vilket gör den lätt att göra ren. Vi föreslår att du tvättar Aura-bärsjalen i ett skonprogram med kallt vatten (30°C) och milt tvättmedel och låter den torka plant eller hängande. Vi rekommenderar att den inte tvättas tillsammans med andra kläder som innehåller dragkedjor, knappar, hakar eller krokar och öglefästen (kardborre) då det kan leda till skador på tyget.
 9. Vad är det som gör Aura sjalen enkel att förvara och bekväm?
  Vårt lättviktsmaterial och inbyggda förvaringsficka gör det mycket enkelt att vika ihop Aura bärsjalen och bekvämt packa in den i blöjväskan.
 10. Jag känner som om min bebis inte är helt säker. Gör jag något fel?
  Om knytningen inte känns optimal, kolla dessa tre saker: 1) har du knytit sjalen tillräckligt hårt för att det ska kännas bra? Om inte, dra åt, dra åt och dra åt! Kom ihåg att använda den tvåfärgade kantsömen som guidning. 2) Se till att sjalen inte vridrit sig över ryggen. 3) Se till att "x" på ryggen är på mitten av ryggen, eller högre om du bär en större bebis.
 11. Kan Aura-bärsjalen bara ett substitut för en Ergobaby bärsele?
  Även om både Aura-bärsjalen och flera Ergobaby bärselar kan användas från födseln, är Aura speciellt utformad för spädbarnstiden och kan på ett bekvämt sätt klara upp till 11,3 kg. När ditt barn blir äldre och tyngre rekommenderar vi att du byter till en av våra mjuka strukturerade bärselar. Dessa bärselar är designade för att bära barn, från nyfödd till småbarn, erbjuder ett mer strukturellt stöd och kan på ett bekvämt sätt klara av större vikt. De omfattar funktioner som vadderade axelband, midjebälte med stöd för korsryggen, huva, förvaringsfickor och en större mångsidighet vad gäller bärpositioner (framåtvänd, höft- och ryggposition).
 12. Vad är skillnaden mellan den stickade versionen (Knit) och mesh-versionen av Aura-bärsjalen?
  Den stickade versionen är den traditionella mjuka och stretchiga bärsjalen, tillverkad av hållbart framtagna Tencel™ Lyocell-fibrer. Materialet är naturligt mjukt och silkeslent mot barnets hud. Mesh-versionen är tillverkad av återvunnen polyester. Materialet är fukttransporterande och andningsaktivt, vilket leder bort svett och hjälper till att hålla dig och ditt barn svala och torra.
 13. Vad är den stickade versionen med hållbart ursprung (Sustainably Sourced Knit) tillverkad av, och innehåller den några skadliga material?

  Den hållbart framtagna stickade versionen är tillverkad av 100 % Tencel™ Lyocell-fibrer. Liksom med alla Ergobaby-produkter är materialen som används i produktionen noggrant anskaffade och testade så att de ska vara fria från potentiellt skadliga ämnen.

 14. Vad är Tencel™ Lyocell och på vilket sätt är det hållbart?
  Tencel™ Lyocell-fibrer är tillverkade av hållbart framtaget trä och certifierade som biologiskt nedbrytbara. Tencel™ Lyocell-fibrerna framställs i en sluten process som återvinner över 99 % av vattnet och lösningsmedlet. Denna process innebär en betydande minskning av avfall och miljöpåverkan, särskilt jämfört med viskostillverkning.
 15. Vad är mesh-versionen med hållbart ursprung (Sustainably Sourced Mesh) tillverkad av, och innehåller den några skadliga material?
  Den hållbart framtagna mesh-versionen är tillverkad av 93 % återvunnen polyester och 7 % elastan/spandex. Liksom med alla Ergobaby-produkter är materialen som används i produktionen noggrant anskaffade och testade så att de ska vara fria från potentiellt skadliga ämnen.
 16. Vad är återvunnen polyester och på vilket sätt är det hållbart?
  Den återvunna polyester som används i Aura-bärsjalen framställs genom att vanliga plastflaskor för vatten omvandlas till nytt textilmaterial. Genom att använda återvunnen polyester på detta sätt strävar vi efter att minska vårt beroende av petroleum som råmaterialkälla. Det innebär inte bara att vi utnyttjar avfall utan även bidrar till att minska växthusgasutsläppen i samband med tillverkningsprocesserna.
 17. Vad är skillnaden mellan den hållbart framtagna stickade versionen (Sustainably Sourced Knit) och den klassiska stickade versionen (Classic Knit) av Aura-bärsjalen?
  Den hållbart framtagna stickade versionen och den klassiska stickade versionen skiljer sig främst i sina materialproduktionsprocesser och den miljöpåverkan som är förknippad med dem. Den klassiska stickade versionen är tillverkad av 100 % viskos enligt en traditionell process som involverar kemikalier. Den hållbart framtagna stickade versionen är däremot tillverkad av 100 % Tencel™ Lyocell-fibrer, som är ansvarsfullt anskaffade och tillverkade i en sluten process. I denna miljövänliga process används giftfria lösningsmedel, och över 99 % av de använda lösningsmedlen återanvänds, vilket avsevärt minskar miljöpåverkan. Med den uppdaterade versionen av Aura-bärsjalen har vi prioriterat hållbarhet och att vara i linje med vårt engagemang för miljömedvetna metoder.
 18. Vilka mått har Aura-bärsjalen?
  Aura-bärsjalen är 490 cm lång och 53,4 cm bred.
 19. Kan Mesh-versionen av Aura bärsjal användas i vatten?
  Mesh-versionen är tillverkad av snabbtorkande material, men Aura bärsjal är inte avsedd att sänkas ned i vatten när den används.